JA
Wij bouwen dus een pretpark!

Misschien hebben we nu (nog) geen achtbanen, maar het leven van anderen prettig maken lukt ons al aardig.

Zo doen we dat

Wat ooit begon als Lot met een hoofd vol ideeën en een hamer, in zijn eentje in een schuurtje, is inmiddels uitgegroeid tot een blije uitspatting van verschillende attracties en enthousiaste mensen.

Onze vaste pompbediendes Suzanne, Tinke, Lotte, Erik, Xanthe en Ruby gaan wekelijks op pad. Dan hebben we nog Dieuwertje, Suzanne en Anouk om alles tot in de puntjes te regelen.

Daarnaast werken we met veel mensen samen in het ontwikkelen van de attracties. Geluksexpert Merijn Ruis, bouwers Corne, Jeroen, Menno en Dion, en vergeet bijvoorbeeld onze printer Toin niet, die de voorraad lieve brieven op peil houdt.

Lot de grote blijbaas

Je zou zeggen dat de baas van Blijtanken elke dag vrolijk rondhuppelt. Dat valt dus eigenlijk best wel mee.


Angsten en negatieve gedachten zijn een groot onderdeel van mijn leven waar ik mee om probeer te gaan. Het werkt voor mij het beste om dit met humor en luchtigheid te bekijken en te onderzoeken.


Ik vind het super interessant hoe ons hoofd van binnen werkt en zoek altijd naar manieren om in al die hoofden die rondlopen op de wereld een positief zaadje te planten.


Ik heb niet de illusie dat ik iedereen blij kan maken, maar ik kan proberen om vanuit mijn eigen ervaringen licht en luchtigheid te brengen.

Waar komen die ideeën vandaan?

Lot bedenkt en maakt de meeste attracties zelf en zoekt daarbij de samenwerking met andere creatievelingen, experts, maar ook gewoon mensen op straat.


Sommige ideeën liggen al jaren op de plank te wachten tot ze naar buiten mogen.


Lot wil mensen inspireren om lief te zijn voor zichzelf, anderen en de omgeving, en ze een blijmoedige reminder geven dat iedereen bereid is om elkaar te helpen (want dat vergeten we soms).


Dat laat hij zien door bijvoorbeeld de verschillende stemmen die in het blijtankstation te beluisteren zijn. Allemaal mensen die zelf wat lieve woorden wilden doneren. Of de 100 verschillende brieven, geschreven door allemaal vreemden.

Naast al die blijmakers op evenementen doen we trouwens nog veel meer. Projecten rondom duurzaamheid zoals


  • De plantenservice

  • Free Fashion

  • De voedselbankjes

  • De Statiegeld kar


Wil je daar meer over weten? Volg dan Lot van Os op Linkedin met zijn: Idee op dinsdag!

Zij hebben al even blijgetankt